جزئیات تأسیس پهنه های علم و فناوری در استانها اعلام شد

به گزارش مجله سرگرمی، به گزارش خبرنگاران به نقل از دبیرخانه شورای عالی علوم تحقیقات و فناوری، رویکرد جغرافیایی و منطقه ای در نوآوری، بیانگر این امر است که گروهی از بازیگران و نقش آفرینان فعال در حوزه نوآوری اعم از بنگاه ها و شرکت های تولیدی و خدماتی، دانشگاه ها و مراکز پژوهشی نهادهای واسطه ای و .... در یک محیط در هم تنیده با هم تعامل و همکاری نموده و ماحصل این همکاری، ارتقا شاخص های اقتصاد دانش بنیان در منطقه خواهد بود.

جزئیات تأسیس پهنه های علم و فناوری در استانها اعلام شد

به همین دلیل، مناطق با توجه به عملکرد فعالان و بازیگران و براساس شاخص های اقتصاد دانش بنیان از نظر نوآوری به مناطق نوآور، درحال گذر، کمتر نوآور دسته بندی می شوند. یکی از راهکارهای فراهم سازی شرایط ارتقاء نوآوری در مناطق، ایجاد هم افزایی به وسیله تجمیع امکانات و ظرفیت های نوآوری در نواحی مستعد است.

بنا بر این گزارش پهنه های علم و فناوری پیرامون مراکز علمی تحقیقاتی صنعتی داخل محدوده شهرها به منظور زمینه سازی برای تجمیع و هم افزایی عناصر موثر در ایجاد حوزه های دانش بنیان و فناوری برتر ایجاد می شوند.

محدوده پهنه های مذکور متناسب با ظرفیت های کالبدی و ترافیکی منطقه، میزان تقاضا، تناسب با فعالیت، محدودیت های توسعه و منابع معین می گردد.

دبیرخانه شورای عالی عتف با هدف زمینه سازی برای تجمیع و هم افزایی عناصر و بازیگران اکوسیستم نوآوری، فراهم سازی شرایط ایجاد پهنه های علم و فناوری در مناطق مستعد را در دستور کار خود قرار داد.

بدین منظور با همکاری شورای عالی معماری و شهرسازی نسبت به تدوین و نهایی سازی ضوابط مکان یابی و استقرار شرکتها، موسسات دانش بنیان و واحدهای فناور در محدوده، حریم و خارج از حریم شهرها اقدام کرد همچنین آیین نامه اجرایی تاسیس و توسعه پهنه ها و مناطق ویژه علم و فناوری در جلسه شورای عالی ارائه و پس از تایید ریاست جمهوری جهت اجرا ابلاغ شده است.

فرایند تاسیس و توسعه پهنه های علم و فناوری براساس مصوبات فوق به صورت زیر خواهد بود:

یک) فرایند شناسایی و تایید پهنه های علم و فناوری در کلانشهرها: استانداریها پیشنهاد ایجاد پهنه علم و فناوری در استان را با توجه به توانمندی ها و ظرفیت های پهنه با طرح توجیهی و با توجه به شاخصها و الزامات تایید پهنه به دبیرخانه شورای عالی عتف ارائه میدهند.

دبیرخانه شورا پس از آنالیز درخواست ایجاد پهنه در دبیرخانه شورا موضوع را در دستور کار کمیسیون دائمی شورای عالی عتف قرار میدهد که پس از تایید در کمیسیون دائمی شورا به کمیسیون ماده 5 استان(کمیسیونی که بر اساس قانون تاسیس شورای عالی شهرسازی و معماری در هر استان شکل گرفته و وظیفه آن آنالیز و تصویب طرحهای تفصیلی شهری و تغییرات انها در هر یک از شهرهای استان است) ارسال و در صورت تصویب جهت تایید نهایی به شورای عالی شهرسازی و معماری ایران ارائه خواهد شد.

دو) فرایند شناسایی و تایید پهنه های علم و فناوری در غیر کلانشهرها: استانداریها پیشنهاد ایجاد پهنه علم و فناوری در استان را با توجه به توانمندیها و ظرفیت های پهنه با طرح توجیهی و با توجه به شاخصها و الزامات تایید پهنه به دبیرخانه شورای عالی عتف ارائه می دهند.

دبیرخانه شورا پس از آنالیز درخواست ایجاد پهنه در دبیرخانه شورا موضوع را در دستور کار کمیسیون دائمی شورای عالی عتف قرار میدهد که پس از تایید در کمیسیون دائمی شورا جهت تایید نهایی به کمیسیون ماده 5 استان ارائه خواهد شد.

banima.ir: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما

namasho.com: نماشو: آگهی رایگان، رپورتاژ خبری، طراحی سایت، سئو و بهینه سازی وبسایت

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 17 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 17 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 102024

به "جزئیات تأسیس پهنه های علم و فناوری در استانها اعلام شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جزئیات تأسیس پهنه های علم و فناوری در استانها اعلام شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید